Lördagen den 5 oktober hände det som inte får hända

En brand utbröt i Bergvik i vår fastighet på CD Ekmans väg 1-13 tidigt på lördag förmiddag.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och påbörjade släckningsarbetet. Släckningsarbetet avslutades vid 16-tiden på eftermiddagen och då var fem lägenheter av sju helt nedbrända.

Faxeholmens personal var på plats kort efter räddningstjänsten och tillsammans med restvärdesledaren hanterades både kontakt med hyresgäster samt olika åtgärder som måste vidtas i samband med brand utöver själva släckningsarbetet.

Tack vare IFK Bergvik kunde alla berörda samlas på IP där både fika och korv serverades. Olika organisationer såsom kyrkan och privatpersoner slöt upp för att stötta och hjälpa de drabbade på olika sätt.

 

Vad händer nu?

Nu pågår arbetet med att hitta nya boenden till de sju drabbade hushållen. Alla har haft en kontakt med Faxeholmen och kommer att få erbjudanden om andra boenden inom kort.

Den brandskadade fastigheten är fortfarande avspärrad för undersökning av polisen och förhoppningsvis kommer de kunna fastställa brandorsaken. Frågan om vad som ska hända med fastigheten kommer hanteras i ett senare skede av Faxeholmens styrelse.

 

Ett stort och varmt tack till alla er som hjälpte till i samband med branden!